Menu


Reunie McAnthony tijdens jamsessie Chagall

Muzikanten van elke leeftijd en niveau welkom

Mc Anthony & Friends zoals de band er in 2016 uitzietDe jamsessies bij Chagall in Roosendaal? Nog nooit van gehoord!? Dat kan kloppen, want de eerste gaan pas binnenkort van start met als sessieleider drummer Peter Sacharias. Om de sessies wat extra aantrekkingskracht te geven, trapt de eerste af met de ‘legendarische’ Roosendaalse band McAnthony in de originele formatie én ook voor de tweede sessie staat er al een aansprekende naam op het programma…

Eigenlijk ontstond het idee voor de reünie per toeval vertelt Peter Sacharias: “Ik werd voor de eigenaresse van Chagall gevraagd of ik een jamsessie wilde organiseren. Zij kende ons van vroeger en vroeg of het niet leuk zou zijn om met McAnthony op te laten treden. Daarop ben ik gaan bellen en iedereen zijn vrijwel meteen ja!”

Actief
De groep, actief zo’n 35 jaar terug, speelde destijds veel. “Gigantisch veel” , benadrukt Peter: “We hebben bijna elke sociëteit, die had je toen nog, en café wel gehad in de regio.” De drummer beschrijft de band als Rhythm & Blues met rockinvloeden en op een enkel nummer na alleen maar covers. Na het telefonisch contact dook de band de oefenruimtes in. “Dat was ontzettend leuk om te doen.” Volgens Peter pakte het direct en zaten de meeste nummers er nog goed in. Vijfendertig jaar niet samen spelen, maar wel in andere projecten muziek maken, is overigens ook te merken in de ervaring.

Goddamn
Dat er in de loop der tijden het nodige veranderd is, blijkt overigens wel. “We hadden destijds een single die nét geen klein hitje werd, maar wel door veel omroepen werd gedraaid. Alleen door de NRCV niet.” Dat nummer heette ‘The Nigger Song’” Dat het niet bij deze omroep op de radio kwam, had niks met de titel te maken, maar met het zinnetje: “My name is Sam and I give ‘m Goddamn.” Tegenwoordig zou het precies andersom zijn...

McAnthony viel op een gegeven moment uit elkaar doordat de muzikanten iedere een andere kant op wilden. Wat betreft de jamsessies is Peter ook duidelijk: “Muzikanten kunnen gewoon binnenlopen. Er staat een backline, dus neem gewoon je drumstokjes of gitaar mee. Het is de bedoeling dat ervaren muzikanten en jongeren samen spelen.”

Jamsessies
Niet zonder reden, zo blijkt: “Dit is mijn opzet, want vroeger bij jamsessies kregen jonger muzikanten bijna geen kans. Dan stonden ze achterin het café een beetje te wachten.” De eerste jamsessie op 6 maart wordt door McAnthony ‘& friends’ afgetrapt, de tweede op 3 april heeft Walter Lavent als gastmuzikant. Beide sessies zijn gratis en beginnen 15.00 bij Chagall op Markt 24 te Roosendaal.