Menu


Half Etten-Leur ging naar platenzaak ‘Van Oorschotje’

  • Geschreven door West-Point

Cees van Zundert kocht zijn Urbanus elpees bij Van OorschotjeWest-Point is bezig de geschiedenis van de platenzaken in West-Brabant vast te leggen. Deze keer ‘herinneringen uit Etten-Leur’. Geschreven door Cees van Zundert.

In de jaren zeventig ging half Etten-Leur naar de heer Van Oorschot aan de Oude Bredaseweg (136?) om een LP uit het grote, op voorraad zijnde, aanbod te kiezen. Je noemde een artiest of titel en altijd gekleed in een stofjas, toverde 'Van Oorschotje'  meteen het gevraagde uit de schappen.

Altijd kon er naar enkele gedeelte van de geluidsdrager worden geluisterd. Achter de toonbank stond de 'pick up' en voorin waren de speakers ingebouwd. Ook had hij in zijn winkel allerhande elektronica-onderdelen en natuurlijk allerlei verschillende naalden voor de pick up, waarbij hij met behulp van een vergrootglas beoordeelde op type en toestand van je oude naald.

Veel LP's en singles heb ik er gekocht in de die tijd, van BZN, Urbanus, BeeGees tot Dire Straits. Altijd lag er de Top 40 lijst van Veronica klaar om mee te nemen. De tijd van Tineke, Erik de Zwart, Ferry Maat en Joost den Draaier. In de tijd van de 'speldjes' kreeg ik van mijn oudere broers regelmatig echte mooie exemplaren van automerken, ook uit de winkel van Van Oorschot!

Nadat hij is gestopt heeft het pand nog enige tijd leeggestaan en daarna is het gesloopt om er een nieuw huis te bouwen. Misschien zijn er nog foto's van dhr. van Oorschot of de winkel? Er zullen vast mensen zijn die zich dit alles ook voor de geest kunnen halen. In de rij van platenzaken mag deze zeker niet ontbreken gezien het dorpse karakter.Veel succes met de rubriek en met vriendelijke groet, Cees van Sundert.

Heeft u ook een verhaal over een platenzaak? Of foto’s? Een oude verpakking? Een oud labeltje? Alles is welkom! Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.