Menu


Various viert tienjarig jubileum in kantoorpand

Various bestaat tien jaarDe Roosendaalse pop / rock band Various bestaat dit jaar tien jaar en viert dat op zaterdag 23 mei vanaf 20.00 op de Laan van Brabant 72 in Roosendaal. Dat lijkt op het eerste gezicht een vreemde keuze want hier tref je een kantorenpand, maar blijkt toch meer voor de hand liggend voor wie verder kijkt...

De locatie is namelijk bewust gekozen. "We repeteren nu al een flink aantal jaar in kantoorruimtes", legt drumster Sanne Verbogt uit. "Dat komt omdat we op zondagochtend repeteren en alle repetitieruimtes in de buurt dan gesloten zijn. We hebben hier écht onze eigen plek. We vinden het leuk om aan iedereen te kunnen laten zien waar onze nummers ontstaan."

En niet alleen wordt de locatie getoond, ook wordt een kijkje gegeven in het proces van het schrijven van nummers. Zangeres en pianiste Marloes van den Broek: "Nummers schrijven is bij ons best een natuurlijk proces. We schrijven aan de lopende band nummers. Meestal bedenken we van te voren een tekst en gaan we in de repetitie jammen." Op deze manier wordt tijdens het jubileumfeest ter plekke een nummer geschreven. "Spannend" , geeft bassist Daan Koch toe: "maar wel heel erg leuk!"

Bezetting
Various is tien jaar geleden ontstaan als coverband tijdens de bandworkshops van Joost Verbraak. Gitarist Merlijn Roks en Sanne Verbogt zijn beide leden van het eerste uur. "Ik kende Sanne al van een andere band waarin we toen samen speelden, dus belde ik haar op om te vragen of ze ook in deze band wilde spelen. We speelden toen covers, maar zijn na twee jaar overgegaan op het schrijven van eigen werk. Intussen zijn er best wat wisselingen in de bezetting geweest, maar met de huidige club mensen zijn we nu al een aantal jaar samen" , legt Merlijn uit.

Optreden
In de afgelopen tien jaar is er niet stilgezeten. In 2010 kwam de cd ’Free of Gravity’ uit en in 2012 volgde de EP ’At The Office’. Dit jaar is de single en videoclip ’Tell Me Now’ uitgebracht. Intussen blijft de band optreden, en zijn onder andere Omroep Brabant en twee landelijke festivals aangedaan.

Geheim
De geheime formule? Sanne lacht: "Ik moet zeggen dat ik behoorlijk verbaasd was dat we al zo lang bestaan. Wel heel erg leuk, want je ziet vaak dat bands na een tijd uit elkaar gaan, bijvoorbeeld doordat iedereen gaat studeren. Maar na al die jaren zitten we iedere zondagochtend nog steeds braaf, en brak, bij elkaar." Daan vult aan: "We hebben allemaal heel andere persoonlijkheden en muzikale voorkeuren. Maar doordat we elkaar daar vrij in laten komen we daardoor juist op heel leuke ideeën." Merlijn: "Dat zorgt er ook voor dat onze nummers zo divers zijn. We heten niet voor niets Various"

Tot slot: wat zijn de toekomstplannen? Marloes: "We blijven doorgaan met het schrijven van nummers, en kijken er vooral ook naar uit om veel te gaan spelen. Ik ben het afgelopen jaar piano gaan toevoegen, en dat bevalt erg goed. Dus daar gaan jullie zeker meer van horen!"

Various geeft op zaterdag 23 mei een feest vanwege haar tien jarige bestaan. Iedereen is welkom vanaf 20:00 op de Laan van Brabant 72 in Roosendaal. Entree is gratis! Meer info: www.varioustheband.com

 

Gerelateerde artikelen x
Nieuws
  • 13-03-2016-00-00
  • Door West-Point

Dijkrock 2016 wordt vet rockfeest

De organisatoren hebben toegezegd dat Dijkrock dit jaar een vet driedaags rockfeest wordt. En natuurlijk vindt het festival weer plaats aan de...

Nieuws
  • 10-02-2016-00-00
  • Door West-Point

Pater Moeskroen staat dertig jaar op de planken

Pater Moeskroen staat tijdens de zomer op festivals en trekt in de winter langs theaters. Dat doet de band al weer ruim dertig jaar. De band...