Menu


O.D. Rock ’n Bluesband: “Doel is vooral onszelf blijven verbeteren”

Band 23 oktober in Café Kerkzicht te Roosendaal

De O.D. Rock 'n Bluesband speelt diverse bluesstijlenQua ervaring zit het wel goed met de O.D. Rock ’n Bluesband. De groep is al jaren in dezelfde formatie bijeen én de individuele bandleden beschikken bovendien solo ook over de nodige muzikale bagage.  En toch is het doel van de bandleden niet veel spelen of de nodige grote evenementen op het lijstje mogen zetten, maar juist muzikaal de lat steeds blijven verleggen. Het werpt de vraag op waar deze drang naar perfectie vandaan komt.

Frank Kramer, de bassist van de band, voert vandaag het woord namens de overige muzikanten. “De O.D. Rock ’n Bluesband is heel breed georiënteerd” , vertelt hij enthousiast: “Diverse bluesstijlen passeren de revue, van Canadees en Mexicaans tot Zuid-Amerikaans. Waarom? Meer diversiteit op één avond vinden wij beter en gezelliger. Tjah één stijl kan ook leuk zijn, maar wij willen graag een breed publiek bereiken.”

Creatief
Zo kan je bij de formatie muziek van Santana verwachten, maar ook van Stevie Ray Vaughn, ZZ Top, of Billy Thompson. En er is ook ‘een kleine beetje’ eigen werk, al is Frank niet al te scheutig met informatie daarover geven. En dat geldt eigenlijk voor meer zaken, want wie dieper op de motivatie van de band ingaat, het creatieve proces onder de loep neemt, of naar het ontstaan van de bandnaam zoekt, wordt niet veel wijzer.

Organisch
Volgens Frank ontstaan de beste dingen ‘zoals’ ze ontstaan. Misschien dekt het woord ‘organisch’ daarbij wel het meest de lading, al schijnt het ontstaan van de bandnaam iets te maken te hebben met het drinken van diverse kratten bier, waarna de naam ‘op kwam borrelen.’ Over het creatieve proces kan Frank in echter wél iets kwijt: “Als we iets hebben gepland, dan werkt dat niet. Maar als we het spontaan doen, komt het langzaam aan in stukjes.” Zo houdt de band ook regelmatig een jamsessie waar ideeën uitkomen. “Vaak zie je dan dat iemand met één van de stukjes thuis aan de slag is gegaan en er een volgende keer opnieuw mee aankomt. “

Album
En zo gebeuren de meeste dingen als vanzelf.  Al wordt er ook hard gewerkt, weet Frank: “We hebben veel bestaande nummers als band heel anders gearrangeerd.” Wie wil horen hoe dat klinkt kan het beste een live optreden bezoeken, al wordt er wel aan opnames gewerkt. “Het is de bedoeling om binnen een half jaar een studioalbum op te nemen.”

Swingen
De muziek is volgens Frank live gevarieerd en dansbaar. “Nee, swingbaar, dansen is zo oubollig” , corrigeert hij zichzelf: “Je kan er op swingen en rocken.” Ook over de lat hoog leggen heeft hij nog wel een opmerking: “We streven naar perfectie. Is een nummer interessant genoeg om naar te luisteren? Is het goed gespeeld? Het voornaamste doel voor ons is onszelf verbeteren. We streven er niet naar om bijvoorbeeld in Carré te staan, tjah dat willen we natuurlijk wel als ze ons vragen, maar het is dat ieder als bandlid steeds iets leert.”

O.D. Rock ’n Bluesband staat 23 oktober in Café Kerkzicht en is binnenkort op diverse plekken te zien. Kijk voor meer info: www.odband.nl