Menu


Madonna schreef geschiedenis met True Blue

Madonna schreef song voor Sean PennTijdens Live Aid in juli 1985 kregen de fans van Madonna een voorproefje van het later te verschijnen album 'True Blue' toen de zangeres het nummer Love Makes The World Go Round zong. Een toepasselijk nummer tijdens het legendarische, wereldwijd op tv uitgezonden benefietconcert voor de hongerende bevolking van Afrika. 

Live to tell
Madonna was op dat moment getrouwd met acteur Sean Penn, die op dat moment bezig was met opnamen van de film At Close Range. Sean had zijn vrouw gevraagd een nummer te schrijven voor de film en Madonna kwam met Live To Tell op de proppen. Dit nummer was de perfecte opmaat voor Madonna's nieuwste album. De single werd in april 1986 uitgebracht en bracht het in de Veronica Top 40 tot de derde plaats.

Top 10!
Het was overigens de vijfde in een serie van elf opeenvolgende top tien hits voor Madonna. Een serie die een tijdbestek besloeg van september 1985 tot september 1987. Door al deze hits was Madonna de meest succesvolle zangeres van de jaren tachtig geworden. Op het moment dat True Blue uitkwam was de tweede single ervan al een top 10 hit: Papa Don't Preach. Andere hits die het album voortbracht waren La Isla Bonita, Open Your Heart en het titelnummer True Blue. Het album werd hiermee het eerste album in de geschiedenis dat vijf top 10 hits op had geleverd.

De Elpee top 5 van 19 juli 1986
1.True Blue - Madonna
2. So - Peter Gabriel
3.The Final - Wham!
4.Invisible Touch - Genesis
5.A Kind Of Magic - Queen