Menu


Kinks bezongen vijftig jaar geleden een zonnige namiddag

The Kinks bereikten status van legendeDe Kinks hadden een moeizame start in de Top 40. In de allereerste Top 40 (2 januari 1965) stonden ze al genoteerd met All Day And All Of The Night, dat nummer 17 haalde. Daarna volgden vier singles die het redelijk deden in de lijst: Tired Of Waiting For You (nummer 18), Everybody's Gonna Be Happy (nummer 28), Set Me Free (nummer 12) en See My Friend (nummer 26).

Legendarisch
Daarna ging alles beter. In november 1965 was A Well Respected Man de eerste van elf (!!) opeenvolgende top 10 hits. Een nieuwe legendarische band was geboren. Het succes in Nederland en de rest van Europa hadden de Kinks te danken aan de voortdurende tournees. Ook in de USA leverde dat de groep een aantal hits op. In totaal hebben ze in Amerika 23 hits gescoord, waarvan vijf top tien hits. Sunny Afternoon was in augustus 1966 een top 20 notering. Waarschijnlijk had er voor de Kinks in de USA destijds meer in gezeten, als ze niet tegen een zware straf van de Amerikaanse muzikantenvakbond waren opgelopen.


Scoren
In Nederland waren er geen problemen. De Kinks bleven hit na hit scoren. Een paar noemen? Dedicated Follower of Fashion, Dandy, Autumn Almanac, Waterloo Station, Dead End Street, Lola. Al deze nummers bereikten een status als 'klassieker'. Met recht werden de Kinks dan ook in de top 10 van 'greatest bands of all time' geplaatst.

De Top 5 van 16 juli 1966
1.Sunny Afternoon - Kinks
2.Paperback Writer - Beatles
3.Monday Monday - Mama's & Papa's
4.Strangers In The Night - Frank Sinatra
5.The Life I Live - Q 65

 

Gerelateerde artikelen x
Overige artikelen
  • 13-04-2016-00-00
  • Door West-Point

Dedicated Follower Of Fashion

Begin jaren zestig besloten de broers Ray en Dave Davies een professionele band te beginnen. Na wat wisselingen van de bandnaam en bandbezetting 'stond'...