Menu


Jesus Christ Superstar: album, musical en film

  • Geschreven door West-Point

Veertig jaar geleden

Beeld uit de filmproductie van Jesus Christ SuperstarNet als Jesus Christ Superstar begon Evita met een conceptalbum. De opnamen ervan vonden plaats in de zomer van 1976. Actrice Julie Covington speelde de rol van Eva Peron, de vrouw van de Argentijnse dictator Juan Peron. Evita gaat over het opmerkelijke leven van Eva Peron, die opklom van arm meisje van het Argentijnse platteland tot enorm populaire presidentsvrouw. Haar dood in juli 1952 op 33 jarige leeftijd leidde tot massale rouw in Argentinië en de rest van Latijns-Amerika. Producers duo Lloyd Webber en Tim Rice hebben het levensverhaal van Eva Peron vrij nauwkeurig weergegeven. Wel met de nodige artistieke vrijheid.

Zo introduceerden ze in hun pop opera de Cubaanse revolutionair Che Guevara.Terwijl Eva en Che elkaar in het echte leven nooit hebben ontmoet. Het conceptalbum verscheen begin 1977, voorafgegaan door de reuze hit Don’t Cry For Me Argentina van Julie Covington. De single steeg meteen naar de eerste plaats van de Top 40. De nummer één notering van het album volgde wat later. Op 5 maart 1977 steeg het album van plaats zeven naar de toppositie van de LP Top 50. 

Ruim anderhalf jaar nadat het album was uitgebracht ging de toneelversie in Londen in première. Hoe graag Rice en Webber het ook hadden gezien, Julie Covington weigerde de titelrol op het toneel te vertolken. Tot in de jaren negentig bleef Evita een uiterst succesvolle musical. In 1996 werd, eindelijk, de filmversie opgenomen met in de hoofdrol Madonna. De soundtrack van de filmversie eindigde in de Album Top 100 op de vierde plaats.
De Album Top 5 van 5 maart 1977
1. Evita – Musical Soundtrack
2. Wereldsuccessen – Mantovani
3. Animals – Pink Floyd
4. The Year Of The Cat – Al Stewart
5. Hotel California – Eagles