Menu


Finale Beat The DJ is een feestje

Dj Rayfa is de jurywinnaar van de derde editie van Beat The DJOp 15 maart streden de zes finalisten van Beat the DJ in Gebouw-T niet alleen om de eer om zich publieks- of jurywinnaar te mogen noemen; de winnaars kregen respectievelijk ook waardebonnen met een gezamenlijk bedrag van ruim 750 euro plus een cursus ter waarde van €2000,00 en daar bovenop ook een optreden. Er stond veel op het spel, maar desondanks was de sfeer er al gemoedelijk toen ik er even voor tienen binnenstapte.

Opener van de avond was Sir Haggis, de winnaar van vorig jaar. Het is altijd lastig een feestje op gang te brengen en het publiek over haar eerste terughoudendheid heen te helpen, maar deze DJ slaagde er goed in. De stemming zat er dan ook al prima in toen de eerste deelnemer het podium betrad.

Bass Flavoured Ice Cream
Bass Flavoured Ice Cream (Tom Samuels) speelt goed met het publiek, komt sympathiek over en blijft lekker rustig. Geleidelijk en kundig voert hij het publiek langs diverse muzikale stijlen, van dance, naar een vleugje hiphop, naar wat house. Hij heeft niet het voordeel van de muzikanten die later mogen spelen en dus te maken hebben met een losser publiek, maar desondanks weet hij een aardig feestje te bouwen. Het komt voor sommigen dan ook als een verrassing dat hij geen van beide prijzen in de wacht sleept.

Atom Bass
Na zijn optreden staat het duo Atom Bass klaar om zijn plek in te nemen. Tommy Dane (15) en Bas van Oorschot (16) zijn de jongste deelnemers aan de wedstrijd, maar doen daardoor niet direct onder voor de rest. Ze spelen soms wat op safe, kiezen voor bekende tracks in hun mix, maar hun optreden verloopt prima. De jongens vullen de voorgeschreven 25 minuten met onder andere lekker in het gehoor liggende house en moombahton, en kunnen na afloop op een groot applaus rekenen.

DJ Flexabeats
De derde deelnemer is Arnold van der Werff, ofwel DJ Flexabeats. Flexabeats is aan de lokale omroep van Tholen verbonden, waar hij behoorlijk zijn eigen stijl heeft kunnen ontwikkelen. Dat hoor je ook terug: Arnold kiest voor deep house, neemt de tijd voor zijn opbouw en ondanks een foutje hier en daar, krijgt hij het publiek mee. Ook de jury is tevreden, en hoewel hij geen prijzen ontvangt, kan hij met een tevreden gevoel naar huis. ‘Hij blijft groeien, dus dat moet goed komen’, is het oordeel.

DJ Rafya
Rafya heeft zijn wortels in de hiphop en funk liggen. Hij krijgt een wat valse start omdat zijn laptop kuren had, maar als hij zover is, begint hij sterk. Eerst een korte soundbit van Najib Amhali over ‘plaatsjesdraaien’ en dan snel de beat erin. Rafaël van ’t Kruys, zoals deze man echt heet, is inmiddels behoorlijk ervaren en weet goed met het publiek te interacteren. Met hem aan de knoppen waan je je in een club, hij kiest voor originele sampes en dat beloont de jury: hij ontvangt de juryprijs.

Quatre Mains
Ook onze zuiderburen dingen vandaag mee naar een overwinning. Het Antwerpse duo Quatre Mains kan rekenen op een behoorlijke fanbase, dus over die feeststemming hoeven ze niet in te zitten. De jongens kiezen voor classics gecombineerd met meer echte trance, dance en moombahton. Hoewel er weinig fouten in hun spel te ontdekken zijn, lijken ze soms wat te lang te blijven hangen in de ene plaat. Het grootste verbeterpunt zou daarom zijn meer te spelen met een conjunctuur in hun mix. Desondanks zorgden ook zij voor een prima optreden.

DJ Tjex
DJ Tjex sluit de rij. Hij is energiek, draait soepel en vrijwel foutloos, en kiest voor invloeden vanuit de dubstep, moombahton en trance. Hoewel hij zich niet echt uitspreekt in zijn mix, krijgt hij het publiek wel op een hoogtepunt wat betreft enthousiasme, en de goedlachse DJ krijgt dat ook ruiterlijk terugbetaalt. Het is daarom ook niet vreemd dat hij aan het eind van de avond de grote cheque van de publieksprijs in ontvangst mag nemen.

Chaos Club
Terwijl Sir Haggis voor de wedstrijd en na de prijsuitreiking mocht draaien – erna ook nog samen met winnaar DJ Rafya – zorgde het duo Chaos Club voor het muzikale intermezzo tijdens het juryoverleg. In zo’n 45 minuten speelden zij op drums, (master)keyboards en zang een dynamische set, die leende van klassiekers maar ook eigen werk kent. De mannen zijn divers en bieden dan ook een goede opmaat voor de spannende uitreiking rond 2.00u .

Na de set van Haggis en Rafya komt de avond tot een einde, maar dat ook deze derde editie van de wedstrijd een feestje was, staat buiten kijf.

 

Gerelateerde artikelen x
Nieuws
  • 02-12-2017-00-00
  • Door West-Point

Reggae Night in Gebouw-T

In deze winterse periode is het altijd fijn om te voorzien worden van sferen die doen terug verlangennaar de zomerperiode. De fijne zomerse klanken...

Optreden recensies
  • 29-11-2017-00-00
  • Door Jeroen Siep

Recensie Spinvis in Gebouw-T

Altijd is Spinvis in staat een album te maken wat raakt, het hart, de ziel, een herkenbaarheid waarvan je weet dat waar is. Iets dat zorgt dat je...

Nieuws
  • 08-07-2017-00-00
  • Door West-Point

Zomerconcerten in Gebouw-T

Elke donderdagavond vanaf 13 juli tot en met 24 augustusHet is inmiddels traditie. Na afloop van het Palm Parkies concert op het Wilhelminaveld...

Nieuws
  • 18-05-2017-00-00
  • Door West-Point

Spinvis met zijn nieuwe tour in Gebouw-t

Dit najaar maakt Spinvis een rondgang langs de mooiste clubs van Nederland. Na een start in Carré Amsterdam doet hij op zaterdag 25 november...

Nieuws
  • 11-05-2017-00-00
  • Door West-Point

The Doors herleven met The Doors Alive in Gebouw-T

Het is inmiddels al weer 46 jaar geleden dat de legendarische zanger van The Doors, Jim Morrison, in Parijs overleed. The Doors schreven...