Menu


Sfeerverslag 90's No Limits 2018

90ssfeerIeder jaar worden er een aantal festivals georganiseerd op de Bergse Plaat, waaronder dus 90s No Limits. Het concept is simpel; vijf acts uit de jaren 90 op het programma zetten, voor eet- en drinkgelegenheden zorgen en dan kan het alleen maar gezellig worden. En aangezien het ieder jaar uitverkoopt is het veilig om te zeggen dat er zat bezoekers dat ook wel zien zitten.

Jody Bernal/ No Mercy
Dit jaar staan er acts als Jody Bernal en No Mercy in het vroege gedeelte van de avond. Eerstgenoemde mocht het spit afbijten, met natuurlijk Que Si, Que No als bekendste hit, een hoop klassiekers en daarnaast ook nieuwere nummers. No Mercy is vooral iemand die graag met zijn oude vertrouwde liedjes speelt, gewapend met gitaar en een gevoel voor humor. “If you drink more, I’ll sound better” adviseerde hij ons voor “When I Die” en ‘Where Do You Go” voorschotelde. Ook al was er maar één van de tweelingbroers, hij stond in zijn eentje wel zijn mannetje.

Nakatomi/Party Animals
Nakatomi heeft natuurlijk één van de bekendste liedjes uit dit tijdperk aan ons geschonken. ‘Children of The Night’ is een klassieker in het genre, en een nummer dat met geen mogelijkheid mag ontbreken op een avond als deze.
Party Animals brengen zoals verwacht een feestje met alle bekende hits en een onvermijdelijke drang om te dansen. Al voelen de dansers redelijk overbodig met een tent vol mensen die geen begeleiding nodig hebben om los te gaan, het zorgt in ieder geval niet voor een leeg podium. Het is de muziek die heerst, met onder andere ‘Aquarius’, ‘Have You Ever Been Mellow’ en ‘I Want To Be A Hippy’ in het repertoire kun je bij dit publiek ook niet echt mis zitten.

Mental Theo
Hoe later het wordt, hoe meer de sfeer erin komt. Het weer is rond deze tijd van het jaar vrijwel altijd prima, en een frisse neus kunnen halen zonder nat te regenen is wel fijn gezien de temperatuur in de tent. Bovenaan de affiche staat Mental Theo die we natuurlijk kennen van onder andere Wonderfull Days en Hardcore Feelings, de sfeer zat er al in dus is het van begin tot eind één groot feest.

Mental Theo trekt ook nog een nieuw nummer uit zijn hoge hoed, de soundtrack van de misdaadserie ‘La Casa de Papel’ is onder handen genomen en het resultaat mag er zeker wezen. Alles wat er vanaf het podium het publiek in geblazen is vandaag met open armen ontvangen, en ook dit jaar slaagt het festival er in om de liefhebbers te verzadigen. Het lijkt jammer dat het om één uur al klaar is, maar daar zullen de vergunningen ook naar zijn…

 

Over de auteur

Jeroen Siep

Jeroen Siep is zowel een muziekliefhebber als een woordkunstenaar in het dagelijks leven. Hij is een festivalganger met zoveel ervaring dat je hem gerust van lichtelijk snobisme mag beschuldigen. Kritiek op muziek zal er van zijn kant altijd blijven en hoge kwaliteit word dan ook erg gewaardeerd, want de juiste snaren raken is nu eenmaal een strijd. Zijn mening word niet altijd op prijs gesteld maar een gevoel beschrijven kan hij als geen ander. Een passie voor het geschreven woord en de kracht van het geluid gecombineerd tot één organisme!

Gerelateerde artikelen x
Optreden recensies
  • 23-05-2016-00-00
  • Door Jeroen Siep

Sfeerverslag: Muzikale tijdscapsule tijdens 90's No Limits

Nog nooit eerder stond er zo’n grote partytent op De Plaat in Bergen op Zoom, al kwam de voorgaande jaren uiteraard wel in de buurt. Op de laatste...

Interviews
  • 02-05-2016-00-00
  • Door Robby van der Zande

DJ Hilco Slik: “Écht wel één van de hoogtepunten van dit jaar, deze 90’s party!”

De succesformule van 90’s No Limits Zijn stem is in eerste instantie misschien wel bekender dan hij zelf, maar wie op zijn agenda kijkt, ziet dat...