Menu


Een eerbetoon aan Muzikaal icoon Freddie Mercury

Tribute to Freddie Mercury

Op 24 november 2016 is het 25 jaar geleden dat Freddie Mercury, leadzanger en muzikaal icoon van de legendarische band Queen overleed ten gevolge van Aids.

Bestaan
Muziekvereniging De Gildezonen uit Roosendaal, die volgend jaar haar 90 jarig bestaan viert, grijpt deze gelegenheid aan om een voor Roosendaal uniek concert te organiseren. Een eerbetoon aan deze muzikale legende, de Tribute to Freddie Mercury. Het concert zal geheel in teken staan van de muziek van Queen.

Orkest
Bart van Gorp, ook uit Roosendaal, die als musicus al behoorlijk naam heeft gemaakt als begenadigd bastrombonist en bastubaspeler maar vooral als een talentvol arrangeur en componist verzorgd de arrangementen voor dit concert. Dit is voor hem de grootste bezetting waar hij tot nu toe voor heeft geschreven.
Zowel het opleiding- als het A orkest van De Gildezonen vormen het orkest. Een speciaal samengesteld koor, de band Impakt, in de regio en ver daarbuiten bekend en vele regionale talenten ondersteunen belangeloos dit concert. Dit alles onder de bezielende leiding van dirigent Thomas Bruijns.

Plaats
De voormalige Roosendaalse kerk de Sint Jan zal op zaterdag 19 november 2016 omgetoverd worden in een ware poptempel. Gezien de identiteit van dit concert zijn er (bijna) geen zitplaatsen zodat men helemaal los kan gaan op de, voor een ieder herkenbare, klanken van Queen. Na afloop gaat een DJ nog even door zodat er een avondvullend programma is.

Opbrengst
Een gedeelte van de opbrengst van het concert komt ten goede aan het Mercury Phoenix Trust. Dit fonds is opgezet ter nagedachtenis aan Freddie Mercury. Het ondersteund kleinschalige projecten in de derde wereld die betrekking hebben op voorlichting en onderwijs betreffende HIV.
De kaartverkoop voor dit concert is inmiddels gestart via www.ttfm.nl en verloopt erg voorspoedig. Meer informatie via de website of via de facebookpagina Tribute to Freddie Mercury.

 

Over de auteur

Robby van der Zande

Robby van der Zande Google Plus

Robby van der Zande is verantwoordelijk voor de West-Point website én de vrijwilligers. Hij schrijft en fotografeert daarnaast regelmatig. 

Check Robby ook op de volgende sociale netwerken:

facebook  linkedin  twitter