Menu


Programma Brabantse Wal Dag 2017

Anne van Dam Foto Anne NobelsHet muzikale programma van de Brabantse Wal Dag is ook in 2017 weer divers. Zo tref je onder andere 'oude bekenden' zoals Lindark én die na vorige edities graag terugkeren, maar ook veel nieuwe namen zoals de jonge band The Havanas en singer- songwriter Anne van Dam. De Brabantse Wal Dag vindt 11 juni 2017 plaats in én om het centrum van Nieuw-Vossemeer. De organisatie is in handen van de gemeente Steenbergen én het laatste nieuws over de dag zie je op www.brabantsewaldag.nl

Het muzikale programma (in wording):

Anne van Damme
Anne van Damme is een jonge singer-songwriter die oorspronkelijk uitZeeuws-Vlaanderen komt. Deze Rockacademie alumna weet te raken met haar gevoelige liedjes en warme stem. Ze fabriceert frisse popsongs met teksten die enerzijds diep en ontroerend kunnen zijn, maar anderzijds zeker ook gevat en direct. Met haar sprankelende gitaarspel en open uitstraling weet Anne je mee te slepen in haar wereld.

Meer info: www.annevandammemusic.com 

Lindark staat voor de tweede keer op de Brabantse Wal DagLindark
Lindark speelt covers die bijna iedereen kent en toch niet voor de hand liggen, aangevuld met eigen liedjes. We krijgen van het publiek terug dat we veelzijdig en aansprekend zijn.Lindark is opgericht in 2008 en bestaat uit Linda, op zang en bas en Mark op akoestische gitaar en tweede stem. De sound is semi-akoestisch en energiek.
De covers zijn liedjes uit de 50's tot nu, o.a.: The Beatles, Queen, Elvis, CCR. We spelen regelmatig in een café, zaaltje, winkel, op een feest of open podium.

Meer info: www.lindark.nl 

De jonge band The Havanas maken hun debuut!The Havanas
The Havanas is een band bestaande uit Joris Smit, Pim Aarden, Isca de Wit en Sander Poleij. Ze maken popmuziek met hier en daar een vleugje jazz, funk en rock. Plezier in het maken van muziek staat bij hen voorop en ieder optreden is daarom een groot feest. In 2017 staan veel optredens gepland en willen ze hun muzikale grenzen verleggen.

Meer info: www.www.facebook.com/thehavanasofficial 

Van Hemel en HelVan 'Hemel en Hel'
Het duo “van Hemel en Hel” bestaat uit Helga Buitelaar en Johan van Drunen uit respectievelijk Gorinchem en Willemstad. Zij hebben elkaar via de muziek ook in de liefde ontmoet. Rauw en ongepolijst versus muzikaal geschoold: dé spanningsboog waarbinnen dit duo hun bijzondere Nederlandstalige eigen muziek maakt. Polderfado, country, folk, ja zelfs punkinvloeden hoor je terug. Met tweestemmige zang, gitaar, diverse fluiten, klarinet en waarempel een doedelzak. Muzikale kleinkunst!

Barbele maakte haar debuut op de Brabantse Wal Dag enkele jaren terug en speelt nu weer FOTO Corné MarijnissenBarbele
Barbele zingt ingetogen en vol overgave haar liedjes. Sinds 12 september 2015 is haar debuut EP ‘Traveling light’ uit. In haar korte carrière als singer-songwriter heeft ze niet alleen deze release op haar naam, maar ook een flinke hoeveelheid optredens. In oktober 2015 is er een verzamel CD uitgebracht ‘de beste singer- songwriters in het Nederlands’ met daarop Barbele’s nummer Heimwee.

Meer info: www.barbele.nl 

Tee Bee Brown staat voor de tweede keer op de Brabantse Wal Dag
TeeBee Brown Tee Bee Brown is de podium identiteit van singer- songwriter Teus de Bruin. Bezeten van muziek in het algemeen en de Blues inhet bijzonder ging hij gitaar spelen. Uitgedaagd door zijn gitaar leraar schreef hij zijn eerste song, en vanaf dat moment was er geen houden meer aan.

Na jaren zijn nummers elektrisch ten gehore gebracht te hebben begon de akoestische gitaar steeds meer zijn voorkeur te krijgen. Tijdens optredens brengt Teus enkele covers, maar altijd veel nummers van zijn eigen hand! Tijdens het optreden laat Teus zich begeleiden door zijn vaste medemuzikant Michel Tent op gitaar en mondharmonica.

Rocket Balloons maakt haar akoestisch debuut op de Brabantse Wal DagRocket Balloons
Stel je voor: twee vrouwen die de ritmesectie op zich nemen. Smijt daar een neurotische gitarist bovenop, en je krijgt iets dat wollig is als een koala, of een Tasmaanse Duivel. Geïnspireerd door blote voeten, lumbersexuals en de ongebreidelde drang om de wereld te veroveren. Dat is Rocket Balloons.

Meer info: www.facebook.com/RocketBalloons 

Amado Music keer terug op de Brabantse Wal DagAmado
De op Aruba geboren Amado rondde in 2012 de Herman Brood Academie af en speelde daarna in verschillende bands. Sinds november 2014 speelt hij als singer- songwriter met als hoogtepunt een eigen geschreven en gecomponeerd album geheten: ‘Falling From The Sky’ dat in de zomer van 2015 is uitgebracht.

Grote inspiratiebronnen zijn onder andere Kurt Vile, Jack Savoretti, Kings of Leon en Oasis, gecombineerd met zachte popmuziek van Elliot Smith en Nick Drake.

Meer info: www.amadomusic.nl 

 

De Colaboys houden van Cola en bierrrColaboys
Het begon allemaal aan de bar, zoals veel manneninitiatieven. Dit keer ontstaan de plannen echter niet onder het genot van een paar biertjes, maar met een glas Cola (Light) in de hand. Beatboxer en rapper Creatiffx en singer- songwriter Deksis besluiten de krachten te bundelen voor een muzikaal project. De naam Colaboys wordt na diverse opmerkingen van de barman uit het niets geboren. Wat begint als een gek idee, kan natuurlijk alleen maar leidden tot ‘gekke’ en frisse liedjes. Na het eerste eigen nummer ‘bier, ’ gaan de twee de straat op voor pop-up optredens. Ideeën voor nieuwe nummers en opnames volgen vervolgens vanzelf tijdens de sessies die ze regelmatig houden. Het concept? Het moet ‘goed wegtikken,’ fris zijn én een beetje blijven plakken. Net als? Cola inderdaad….

Meer info: www.colaboys.nl 

 

Gerelateerde artikelen x
Nieuws
  • 05-04-2017-00-00
  • Door West-Point

West-Point zoekt muzikanten voor de Brabantse Wal Dag

Net als andere jaren is West-Point ook in 2017 verantwoordelijk voor de muzikale programmering van de Brabantse Wal Dag. Deze vindt dit jaar plaats...

Nieuws
  • 05-05-2016-00-00
  • Door West-Point

Muzikaal programma Brabantse Wal Dag 2016

Ook in 2016 verzorgt West-Point de muzikale invulling van de Brabantse Wal Dag met wederom een gevarieerd programma. Nieuw is dit jaar de locatie,...

Nieuws
  • 29-03-2016-00-00
  • Door West-Point

West-Point zoekt wederom (akoestische) acts voor Brabantse Wal Dag

De Brabantse Wal gemeentes Bergen op Zoom, Woensdrecht, Steenbergen en Roosendaal organiseren al diverse jaren de Brabantse Wal Dag om de streek te...

Van de redactie
  • 18-05-2015-00-00
  • Door West-Point

Muzikaal programma Brabantse Wal Dag 2015

Vorig jaar presenteerde West-Point een uitgebreid rondtrekkend programma op de Brabantse Wal Dag en dat doen we dit jaar dunnetjes over met een keur...

Nieuws
  • 25-04-2015-00-00
  • Door West-Point

West-Point zoekt akoestische acts voor de Brabantse Wal Dag

Vorig jaar verzorgde West-Point de muziek op de Brabantse Wal Dag en ook dit jaar zal dat weer gebeuren. Het evenement vindt nu op zondag 31 mei...