Menu


Dames troef bij Sound Dog via optredens van Shit Girlfriend (UK), Tropicaux

Shit GirlfriendOpnieuw heeft Sound Dog een primeur qua livemuziek te pakken! Op dinsdag 20 juni 2017 zal de Engelse formatie Shit Girlfriend niet alleen voor de allereerste keer in Breda optreden, maar zelfs voor heel Nederland zal dit het podiumdebuut zijn. Deze vrij nieuwe formatie bestaat voor de helft uit Laura Mary Carter, die wereldwijd vooral bekend is van haar zang en gitaarwerk in indie rockduo Blood Red Shoes. Tijdens een kleine Europeese tour komen ze dus ook langs Breda, en zetten daarbij Sound Dog op een dinsdag op z'n kop. Muzikaal worden ze deze avond bijgestaan door het Bredase Delusionals en Rotterdamse Venus Tropicaux. Deze avond wordt door Sound Dog in samenwerking met Poporganisatie Breda (POB) en Girls Go Boom. De zaal van Sound Dog aan de Oude Baan 8 te Breda gaat om 19.30 uur open, aanvang is 20.00 uur en entree bedraagt slechts € 5,-.

Spontaan
Terwijl Laura Mary Carter, bekend van Blood Red Shoes, met haar hartsvriendin Natalie Chahal, ook bekend onder de naam Natalie Bang Bang, op Valentijnsdag taco's zaten te eten naast The Playboy Mansion in Los Angeles, ontstond spontaan het concept van Shit Girlfriend. Shit Girlfriend is een doe het maar lekker zelf, ongesteldheidspunk én zeer vrouwelijke explosie gemixt met de tong uit de mond stekende emoji! Shit Girlfriend is een manier van leven, niet doordacht maar gewoon zo natuurlijk mogelijk. Het concept, de liedjes, de productie, de visuele beelden of welke uitingsvorm dan ook, komt uit de eigen doe het maar lekker zelf koker. En dat alles in een zo kort mogelijk tijdsbestek. Deze vorm zorgt voor een intens proces, waarvan het resultaat rauwe maar echte muziek is die genoten dient te worden door zij die niets liever willen dan de beste tijd van hun leven te beleven. Verwacht een slordige, maar doeltreffende mix van The Flying Lizards, Sonic Youth en Shampoo. Met de jarenlange ervaring uit de diverse bands op zak, komt alles nu samen in Shit Girlfriend, die vriendin van je die alles op haar eigen manier doet én overal schijt aan heeft!

Geen hokje
Delusionals is een indieband die niet binnen een hokje te plaatsen valt. Alomvattend wordt de muziek beschreven als ‘dromerige alternatieve rock met elektronische en psychedelische accenten’. De zwevende vocalen van Madelon Bruinhof dansen op geheimzinnige synthesizers en gitaarpartijen van tweelingzus Danielle, die weer gebouwd zijn op een ijzersterke bodem van de intelligente drumpartijen van Eva de Brouwer. De band is ontstaan eind 2015 met een toen nog ander geluid; meer grunge en rock. Na een aantal muzikantenwisselingen en een pauze in de zomer van 2016, werd duidelijk dat een dromerig, zachter en psychedelische sound beter bij de band past. Eind september dat jaar kwamen Madelon, Danielle en Eva weer samen, en het resultaat was direct krachtiger en zekerder dan ooit tevoren. Wat leidde tot een eerste studio-opname bij Bob de Wit in The Super-Nova Studio in Eindhoven, en toetreding tot de 2e editie van Breda's Most Wanted. Onlangs was Delusionals nog te aanschouwen op het Spanjaardsgat Festival en in café De Bruine Pij tijdens de 21e POBparade.

Geen plan
Venus Tropicaux verpakt lef, kwelling, willekeur, pret en brutaliteit in rauwe ongefilterde noisepunkliedjes. Het plan van dit eigenzinnige Rotterdamse trio is eenvoudig; er is helemaal geen plan! Op het podium heeft dit charmante zooitje ongeregeld slechts vijftien minuten nodig om verwarring te scheppen. Zangeres en gitariste Shelley Emily, zangeres en bassiste Shalita Dietrich en drummer Zacharias Danson duiken hals-over-kop in het bandjesbestaan om samen een heerlijk stoeierig punkgeluid te ontketenen. Soms klinkt Venus Tropicaux militant en bitter, anderzijds weer kluchtig en speels. Plaagstootjes en nekslagen komen in het ingepakte universum van Venus Tropicaux overigens even hard aan.

Sound Dog presenteert in samenwerking met Poporganisatie Breda (POB) en Girls Go Boom: Shit Girlfriend (UK), Delusionals en Venus Tropicaux, dinsdag 20 juni 2017, Sound Dog aan de Oude Baan 8 te Breda, deuren open 19.30 uur en aanvang 20.00 uur en entree € 5,- per persoon.

www.shitgirlfriend.bandcamp.com 
www.facebook.com/delusionals 
www.venustropicaux.com/ 
www.sounddog.nl 
www.pobsite.nl 

 

Gerelateerde artikelen x
Nieuws
  • 27-06-2017-00-00
  • Door West-Point

The Covernant en Who Nose treden live op tijdens Rock Dog In Sound Dog

Vrijdag 30 juni 2017 wordt het eerste half jaar van 2017 goed passend afgesloten tijdens een nieuwe editie van Rock Dog In Sound Dog, met optredens...

Nieuws
  • 09-11-2016-00-00
  • Door West-Point

Tio Gringo, Big Rick en The Rock Hard Brothers treden op bij het drie jarige Sound Dog

Op zaterdag 12 november 2016 viert Sound Dog haar 3 jarig bestaan, en zal dat doen met sowieso een optreden van de band die ook op het openingsfeest van...

Nieuws
  • 18-07-2016-00-00
  • Door West-Point

Sound Dogs Alive presenteerd Vier Bier Op Luyken & Cape en afterparty met Zwarte Groef

Op zaterdag 23 juli 2016 zal het podium van Sound Dogs aan de Oude Baan 8 te Breda vrij worden gemaakt voor een nieuwe editie van Sound Dogs Alive....