Menu


De complete Line-up van PopMonument 2017

J.Bernardt Calm Down single artMaxi Jazz (Faithless), J. Bernardt, Ozark Henry en vele anderen 9 september te zien in monumentale panden in Bergen op Zoom.

Het unieke muziekfestival PopMonument heeft inmiddels de volledige line-up bekend gemaakt. Op zaterdag 9 september trekt in diverse monumentale panden en gezellige cafés een verscheidenheid aan popartiesten voorbij. Van een internationale bekendheid als Maxi Jazz (frontman Faithless) tot lokaal talent Kubilay Kaya.


PopMonument is een festival vol ontdekkingen en verrassingen – zowel qua locaties als qua artiesten. Optredens vinden niet alleen plaats op de geijkte podia, maar worden tevens georganiseerd op allerlei fabelachtige Bergse locaties die niet onmiddellijk voor de hand liggen. Zo kunnen het majestueuze Markiezenhof (het oudste stadspaleis van Nederland) en de al even statige Sint Gertrudiskerk niet ontbreken. Nieuwe locaties dit jaar zijn onder andere het Rijksmonument Sint Catharinakapel en het Vestzaktheater.

Optredens
Op deze bijzondere plekken kan men onder andere genieten van Die Anarchistische Abendunterhaltung, een Antwerpse band met louter topmuzikanten die hun 25-jarig bestaan luister bijzetten met een revue van hun beste nummers. In een ongewone bezetting van contrabas, klarinet, accordeon en drums zorgt DAAU voor intense liveshows met de attitude van een punkband. Bovenin de Watertoren staat Marco Martens geprogrammeerd; theatermaker, muzikant, rapper, maar eerst en vooral tekstschrijver. Zijn Nederlandstalige liedjes verhalen over het alledaagse leven van een dertiger met wie het allemaal maar net goed is afgelopen. Wie meer van een dansje houdt kan terecht bij Maxi Jazz in poppodium Gebouw-T. De man achter Faithless en hits als ‘God is a DJ’ en ‘Insomnia’ draait in Gebouw-T zijn favorieten uit 30 jaar dansmuziek.

Expedities
Voorafgaand aan PopMonument vindt ’s middags in Bergen op Zoom een vinylmarkt plaats. Daarnaast zijn er diverse expedities waaraan bezoekers deel kunnen nemen, en waarin men op een verfrissende manier meer te weten komt over de rijke geschiedenis van Bergen op Zoom en haar cultureel erfgoed. Meer informatie over de expedities die gaan plaats vinden is te zijner tijd terug te lezen op de website.

Algemene informatie
Tijdens PopMonument zijn er zowel gratis toegankelijke locaties als locaties die enkel met een passe-partout te betreden zijn. Passe-partouts kosten €17,50 en zijn verkrijgbaar via www.popmonument.nl. Hier zijn tevens de volledige line-up en alle deelnemende locaties te vinden. PopMonument Festival wordt georganiseerd door Stichting PopMonument, met ondersteuning van Poppodium Gebouw-T. PopMonument wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Bergen op Zoom, Cultuurbedrijf, Prins Bernard Cultuurfonds, Sena Performers, Mastboom Brosens Stichting, VSBfonds en Erfgoed Brabant.