Menu


Nederlandse rockers uit de jaren ‘60 met Johan Derksen op bezoek in Etten-Leur!

Promobeeld Johan Derksen en de Pioniers van de Nederpop MRJohan Derksen, de flamboyante televisiepersoonlijkheid, is zeer bekend als voetbalanalist bij RTL. Zijn echte passie is echter muziek. Derksen ging op zoek naar de zangers, die een halve eeuw geleden de hitparades aanvoerden. Die bleken nog steeds uitstekend bij stem te zijn. Daarom gaat hij met de Haagse band The Clarks en de legendarische zangers van Golden Earring (Frans Krassenburg), The Shoes (Theo van Es), Johnny Kendall and the Heralds (Johnny Kendall) en The Motions (Rudy Bennett) de oude fans weer opzoeken met een theatertour. Johan Derksen en de pioniers van de Nederpop zijn te zien in Nieuwe Nobelaer op zaterdag 9 december om 20.15 uur. Kaarten à € 23,50 euro zijn vanaf nu verkrijgbaar.

Back to the sixties
Johan Derksen en de Pioniers van de Nederpop is voor het publiek een feest der herkenning. Derksen maakt deel uit van de generatie die in de jaren ‘60 opgroeide met The Beatles en The Rolling Stones. In de slipstream van deze even populaire als inspirerende bands werd Nederland overspoeld door een golf nieuwe groepen, die voor een totaal andere muziekcultuur zorgden. Deze artiesten hebben de basis gelegd voor de hedendaagse muziekscene. Populaire artiesten van veertig, vijftig jaar geleden komen voorbij. Het belooft een zeer muzikale avond te worden, die doet terugdenken aan eerste liefdes, bijzondere dansavonden en het gevoel van een eeuwige jeugd.

Expositie
In de foyer is deze avond een expositie door Museum RockArt ingericht, met bijzondere affiches, gitaren, cd’s, lp’s en boeken uit de Nederlandse popgeschiedenis vanaf de jaren ‘50 tot heden.

Johan Derksen – en de Pioniers van de Nederpop
Nieuwe Nobelaer Etten-Leur
za. 09 dec. – 20:15 uur - € 23,50
Kaartverkoop www.nieuwenobelaer.nl 

 

Gerelateerde artikelen x
Nieuws
  • 07-04-2016-00-00
  • Door West-Point

'Naspeel' bands steeds populairder

De muziek uit de jaren zestig, zeventig en tachtig is bij een groot publiek populairder dan ooit. En ja, als de originele band niet meer bestaat...

Nieuws
  • 10-02-2016-00-00
  • Door West-Point

Pater Moeskroen staat dertig jaar op de planken

Pater Moeskroen staat tijdens de zomer op festivals en trekt in de winter langs theaters. Dat doet de band al weer ruim dertig jaar. De band...