Menu


Green Green Grass Of Home

50 jaar geleden

Tom Jones al ruim vijftig jaar een wereldsterThomas Woodward werd op 7 juni 1940 in Wales geboren. Net als de meeste dorpsgenoten was ook hij voorbestemd om in de lokale kolenmijn te gaan werken. Zijn liefde voor muziek stak daar een stokje voor. Aan het eind van de jaren vijftig begon hij zijn professionele carrière, toen nog als Tommy Scott. In 1964 ontmoette Thomas ene Gordon Mills. Mills vond Thomas Woodward geen aantrekkelijke naam en maakte er Tom Jones van. Mills werd Toms manager en na een jaar werken aan een imago resulteerde dat in een eerste hit: It's Not Unusual.

Het nummer werd direct een wereldwijd succes. Tom Jones stond in een klap in de belangstelling. En dat staat hij ruim vijftig jaar later nog steeds…. Green Green Grass Of Home werd zijn tweede megaknaller. In Nederland bereikte Green Green Grass Of Home op 7 januari 1967 de eerste positie van de Veronica Top 40. Daarna scoorde Tom Jones aan de lopende band hits. Hij was een superster geworden die vaak op de Las Vegas podia te vinden was. Jones bleef vele jaren op rij succesvol optreden. Het aantal hits liep terug. Daar kwam in 1988 verandering in toen hij samen met The Art Of Noise het Prince nummer 'Kiss' coverde.  

Het was zijn grootste hit in twintig jaar tijd. Zij cultstatus was daarmee ook gevestigd bij een veel jonger publiek. Aan het eind van de jaren negentig deed hij datzelfde kunstje nog een keer dubbel en dwars over. Met 'Sexbomb' scoorde hij wederom een wereldnummer en werd hij onder een weer jongere groep populair. Hiermee was hij voor een reeks van jaren verzekerd van talloze optredens. Het afgelopen jaar kreeg Jones een flink klap te verwerken. Op 11 april overleed zijn echtgenote Melinda op 75-jarige leeftijd. Ze waren 59 jaar getrouwd.